header_villla3

Meer zelfvertrouwen leidt tot minder stress en helpt je om agressie beter te hanteren.

Wat doen agressie en ongewenst gedrag met je en hoe gebruik je dat in het omgaan met agressie? Hoe herken je bewust manipulerend gedrag en hoe kun je dit stoppen? Deze vragen spelen een belangrijke rol in de agressietraining van Vila Training. Je eigen stress, angst, onzekerheid, boosheid en onmacht hebben een grote impact op het gedrag van de mensen om je heen. Maar ook op de manier waarop jij een moeilijke situatie oplost. Meer zelfvertrouwen leidt tot minder stress en helpt je om agressie beter te hanteren.

Doelgericht omgaan met agressie doe je vooral samen.

Doelgericht omgaan met agressie doe je vooral samen. Het is een kwestie van teamwork en duidelijk communiceren. Daarom gaan wij altijd met groepen, teams of afdelingen (inclusief leidinggevenden) aan de slag. Dit zorgt niet alleen voor een mooie groepsdynamiek, maar helpt ook om met elkaar heldere afspraken te maken over wat je wel tolereert en wat niet.

Leren emoties en spanningen te beheersen en je grenzen aan te geven.

In een vertrouwelijke sfeer worden de zintuigen van de deelnemers gestimuleerd, op allerlei manieren. Met dat doel – en met een flinke dosis humor – bootsen wij verschillende voorbeeldsituaties na, met behulp van professionele agressie-acteurs. Dit zijn dus geen rollenspellen, alleen de acteur speelt een rol.  De deelnemers zijn zichzelf, want alleen door jezelf te zijn, krijg je inzicht in je eigen houding en gedrag. Zo leer je je emoties en spanningen te beheersen, je grenzen aan te geven en daardoor de agressieve persoon op een rustige manier te ‘ontwapenen’. Onze trainingen zijn gericht op het omgaan met verbale agressie en voorkomen dat dit leidt tot fysieke agressie. Wanneer een situatie toch dreigt te escaleren, leren we je hoe je zo veilig mogelijk kunt werken en je collega’s kunt helpen.

Vooral zelf ervaren tijdens de training.

De agressietrainingen van Vila Training bestaan uit enerzijds een theoriegedeelte (wat is agressie, hoe ontstaat het en hoe ga je ermee om) en anderzijds een afwisselend aanbod van cases en praktische oefeningen. Omdat deelnemers vooral zélf moeten ervaren hoe zij (kunnen) omgaan met agressie maakt het praktijkgedeelte ongeveer 70% uit van de totale trainingstijd.

© Copyright 2015 - Vila Coaching